Het blijkt dat de CSVN tijdens de afgelopen twee toenrooien bedrogen is door "Richard Hall" met zijn programma's Almond en Scaramanga. Tussen kerst en nieuwjaar kregen via een van onze deelnemers de melding dat de Hall niet helemaal was wie hij ons verteld had te zijn. Met een internationale groep van mensen zijn we toen bezig gegaan om uit te zoeken welk programma nu eigenlijk gebruikt is. Uiteindelijk blijken het twee verschillende versies van het programma Now van Mark Lefler te zijn.

 


Toen duidelijk werd dat Valerie Maes en Hans Secelle waren bedrogen, is in overleg met Mark Lefler besloten de resultaten in beide toernooien aan het programma Now toe te kennen. Natuurlijk met de vermelding van Mark als programmeur. Het blijkt dat de persoon achter de naam "Richard Hall" zich in het verleden onder diverse namen bij diverse programmeurs en andere computerschaakliefhebbers deze vorm van bedrog heeft gepleegd. De bron is iemand uit India.

 

Wat heeft dit voor gevolgen voor onze toernooien? Nog niet veel, maar wel dat we nieuwe deelnemers die zich via de mail aanmelden en een operator zoeken veel meer informatie gaan vragen om de identiteit vast te kunnen stellen.

Copyright CSVN