De oude website van de CSVN, welke via het menu bereikbaar was, hebben we off-line gearchiveerd. De site kan nog wel worden benaderd via de Wayback machine (historie oude website). Aangezien de site beveiligingsproblemen opleverde en de informatie meer dan 10 jaar oud is, hebben we besloten de site te verwijderen.

De mensen van Stockfish hebben de wapens in stelling gebracht voor een korte doch felle strijd tegen Chessbase. Omdat we voor een groot deel in een geciviliseerde wereld leven, zal deze veldslag plaatsvinden in de rechtbank. En inderdaad, het gaat om dat dingetje waarbij Chessbase Stockfish zou hebben hernoemd e.d. om zo te doen alsof het een product was wat ze zelf hadden ontwikkeld. Dat is niet helemaal compatible met de open source licentie (GPL) waaronder het gepubliceerd wordt.

Misschien gaan we wat kort door de bocht of stellen we de situatie subtiel verkeerd voor. Echter op de Stockfish website staat het hoe en waarom uitgelegd.

Voor hen die hun brein een keer willen gebruiken in plaats van de computer: de Mind Sports Olympiade wordt dit jaar online gehouden. De activiteiten vinden in Augustus plaats. En meer informatie kan gevonden worden op https://msoworld.com. Niet alleen schaken of dammen, maar ook andere bordspellen worden daar gespeeld.

Copyright CSVN