(English version will appear as soon as possible. activities are: 53st programmers tournament, 36th users tournament, draughts tournament).

De CSVN organiseert op zaterdag 2 en zondag 3 juni de voorjaarsactiviteit. Voor de 53e keer wordt er een Programmeurstoernooi gehouden. Daarnaast zal ook op deze zaterdag alweer het 36e traditionele Gebruikerstoernooi worden gehouden. 

Tevens zal tijdens de voorjaarsactiviteit de Algemene Ledenvergadering op de zaterdag om 11:15 worden gehouden. De benodigde stukken voor deze vergadering vindt u in Computerschaak.

Plaats van handeling is het "Leids Denksportcentrum", Robijnstraat 4, 2332 KE Leiden, zaal C. De tijden zijn enigszins afwijkend van wat u normaal gewend bent, dus we hebben hierbij het tijdsschema opgenomen.

Compleet tijdschema:

Tijden nog onder voorbehoud. Worden zo snel mogelijk definitief gemaakt!!

Zaterdag 2 juni 2018

09:30 Zaal open
09:30-10:00 Aankomst, installatie en opening gebruikerstoernooi
10:00-10:30 Algemene Ledenvergadering CSVN
10:30-17:00

Gebruikerstoernooi

10:30-11:30 Installatie en opening programmeurstoernooi
11:30-13:30 1e ronde Programmeurstoernooi
13:40-15:40 2e ronde Programmeurstoernooi
15:50-17:50 3e ronde Programmeurstoernooi
17:30 Prijsuitreiking Gebruikerstoernooi

Zondag 3 juni 2018

08:50 Zaal open
09:00-09:45

Aankomst en voorbereidingen 

Programmeurstoernooi en Damtoernooi

09:45-11:45 4e ronde Programmeurstoernooi
09:45-18:30 Damtoernooi
11:55-13:55 5e ronde Programmeurstoernooi
14:05-16:05 6e ronde Programmeurstoernooi
16:15-18:15 7e ronde Programmeurstoernooi
18:30 Prijsuitreiking Programmeurstoernooi + Damtoernooi

 

Deelnameregels voor het 53e Programmeurstoernooi

 1. De programmeur, zijnde iemand die ten minste een wezenlijk deel van het programma heeft geprogrammeerd, dient zich als deelnemer in te schrijven. Daarnaast kunnen anderen als teamlid worden ingeschreven, waaronder bijvoorbeeld de boekauteur en/of tester.
 2. Alle eventueel andere programmeurs van wie een bijdrage in het programma aanwezig is dienen bij de aanmelding vermeld te worden, tezamen met de aard van de bijdrage. Het gebruik van zulke bijdrages dient (uiteraard) rechtmatig te zijn.
 3. Deelname van programma's die naar het oordeel van de toernooiorganisatie te nauw verwant zijn aan andere programma's zal door de organisatie geweigerd worden.
 4. Als onderdeel van de inschrijving zal de programmeur zijn/haar programma een gelijkenistest laten uitvoeren en de resultaten daarvan insturen. Bij ontbreken hiervan wordt de inschrijving niet geaccepteerd. De organisatie verschaft instructies hoe deze test uitgevoerd dient te worden en voorbeeldsoftware die voor UCI en Winboard engines voor dit doel gebruikt kan worden.
 5. Tijdens het toernooi kan door de arbiter gevraagd worden om onder toezicht een deel van de gelijkenistest te herhalen.
 6. Indien door de toernooiorganisatie aan de accuratesse van de inschrijving getwijfeld wordt is de deelnemende programmeur verplicht om tijdens het toernooi aan de arbiter inzage in en toelichting op het programma te geven, alsmede het computersysteem en ontwikkelomgeving.
 7. Legaal gebruik van eindspel databases en openingsboeken is onder vermelding toegestaan.

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email uiterlijk zaterdag 19 mei 2018 in te schrijven bij Jan Krabbenbos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Er is geen inschrijvingsgeld van toepassing voor CSVN leden. Het inschrijvingsgeld voor niet-leden bedraagt 20 euro.

Een minimum aantal van 8 deelnemende programma’s is nodig om het toernooi door te laten gaan.

De volgende gegevens dienen bij aanmelding vermeld te worden:

 • Naam van het programma(*);
 • Naam van de deelnemende programmeur en teamleden(*);
 • Namen van alle auteurs van de broncode van het programma en de aard deze bijdragen(*);
 • De oorsprong van gebruikte eindspel databases en openingsboeken(*);
 • De aanwezigheid van de teamleden tijdens het toernooi. De organisatie moedigt aan dat de deelnemende programmeur zelf bij het toernooi aanwezig is;
 • Correspondentieadres, email-adres en telefoonnummer van de deelnemende programmeur;
 • De resultaten (zetten) van de gelijkenistest(**). Deze kunnen tot 24 uur voor aanvang van de eerste ronde worden ingezonden;
 • Indicatie van de speelsterkte;
 • Type computer waarmee gespeeld wordt (processor, snelheid, geheugen, aantal gebruikte cores(*));

(*) Deze gegevens worden gebruikt in de toernooiverslaggeving.

(**) De zetten zullen vertrouwelijk behandeld worden. De mate van gelijkenis met andere deelnemende programma's wordt bekend gemaakt. Voor de test zelf: zie de CSVN website.

Deelnameregels voor het 36e Gebruikerstoernooi

 1. De maximale speelsterkte is voor deze editie tot 1900 ELO (grens wordt nog vastgesteld!).
 2. Er wordt gespeeld volgens de “Aktiv” norm van de Wikilijst. In principe zijn alleen de vermelde computers met een rating onder of gelijk aan de genoemde speelsterkte toegestaan: http://www.schach-computer.info/wiki/index.php/Wiki-Elo-Liste.
 3. Gezien de beperkte speeltijd is 30 minuten per kleur per partij van toepassing.
 4. Om ook bijzonder of afwijkende computers mee te laten doen kan de toernooileider besluiten op verzoek een exemplaar toe te laten dat niet op de lijst voorkomt. Het moet dan genoegzaam duidelijk zijn dat de computer de maximaal toegestane speelsterkte niet overschrijdt.
 5. Deelname geschiedt met een “dedicated” schaakcomputer, d.w.z. de computer is speciaal gemaakt om mee te schaken. Dat kan een houten of plastic bord zijn, maar ook een portable. Andere vormen (Bijv. een laptop met schaakprogramma) zijn niet toegestaan.
 6. De gebruiker kan op eigen initiatief en op eigen inschatting remise aanbieden.
 7. Bij overschrijding van de tijd wordt de partij voor de betreffende deelnemer als verloren genoteerd.
 8. Er wordt gebruik gemaakt van een externe klok en eventueel aparte schaakborden, zo mogelijk door de organisatie verstrekt.
 9. Het is toegestaan om aan het begin van de partij een zelf bepaald niveau te bepalen en deze ook gedurende de partij van te wisselen mits de computer niet aan het denken is.
 10. Het is niet toegestaan om tussentijds op “enter” te drukken om zo de computerzet te forceren.
 11. Voor robotcomputers wordt, gezien de trage handelingen, een uitzondering gemaakt. Deze kunnen gebruik maken van hun interne klok. Dit geldt dan ook voor de tegenstander.
 12. Arbitrage geschiedt door de toernooileider.

Vindt u het leuk om mee te doen, maar heeft u geen geschikte schaakcomputer dan wordt er een voor u verzorgd. Komt u alleen kijken? Ook dan bent u van harte welkom!

Aan diegenen die van plan zijn deel te nemen wordt verzocht zich per email uiterlijk zaterdag 19 april 2018 in te schrijven bij Luuk Hofman, Duivendrecht. Het emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er is geen inschrijvingsgeld van toepassing voor CSVN leden. Om deelname te stimuleren geldt er ook geen inschrijvingsgeld voor niet-leden.

Computer Dam Toernooi

Bij voldoende belangstelling zal er ook een Computer Dam Toernooi worden gehouden. Voor meer informatie kunt terecht bij Leo Nagels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Copyright CSVN